Румъния предаде на българските власти петима задържани за телефонни измами. Това

...
Румъния предаде на българските власти петима задържани за телефонни измами. Това
Коментари Харесай

Румъния ни предаде задържаните „ало“ измамници

Румъния съобщи на българските власти петима арестувани за телефонни измами. Това стана през днешния ден по обяд на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост ". Те са били задържани при профилирана полицейска интервенция на румънска територия, състояла се на 18 април, припомниха от полицията.

Петимата са на възраст сред 24 и 36 години. Те са били оповестени за интернационално търсене по искане на Специализираната прокуратура в България.
 
На 18 април бяха подхванати дейности и на територията на България, в София и в област Велико Търново, за неутрализиране на огромна незаконна група, занимаваща се с телефонни измами.
 
Предстои на петимата да им бъдат предявени обвинявания, както и да им бъде наложено задържане до 72 часа.
 
От полицията напомнят още, че в границите на профилираната операция на 18 април т.г. са билизадържани петима души от България - " мулета ", в Румъния - шестима индивида от най-високото йерархично равнище на групата, в това число и ръководителят, както и най-малко 23-ма " въртачи ", които постоянно набирали разнообразни телефонни номера на територията на България.

Разследването е почнало през 2017 година от Велико Търново. След като мащабите на закононарушенията са излезли от територията на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи, казусът бил стихотворец от основната дирекция " Национална полиция ", на по-късен стадий са се присъединили Специализираната прокуратура и румънските управляващи.
 
Според събраните до момента данни, измамите, осъществени от арестуваната група, са за повече от 2 млн. лв..
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР